On mahdollista oppia lentämään!

19 toukokuun, 2019Emmi-Riika
Blog post

Olen viimeiset kaksi viikkoa käynyt itseni kanssa hiukan melankolisia vuoropuheluita. Oikeastaan keskustelu on pinttynyt ja hyvä tapa. Sen sävy vain vaihtelee. Viimeisin vuoropuhelu kuulosti tältä:

– Tämä on se päivä, kun päätä kiristävä vanne hellittää otteensa. Tämä on se päivä, kun rintalastaa ei enää paina. Tämä on se päivä, joka ei vedä mieltä eikä kehoa enää alemmas. Tämä on hyvä päivä!

Loputon väsymys on hellittänyt.

Tässä päivässä on kaikki potentiaali tulla hyväksi päiväksi.

 – Ehkä tänään on se päivä, kun on energiaa lähteä lenkille tai tehdä aamujoogaa. Ehkä tänään on se päivä, jolloin saan paljon aikaiseksi. Ehkä tänään on se päivä, kun ajatus kulkee. Eikä sitten kuitenkaan ole.

Mitäs menit kaivelemaan mieltäsi ja sydäntäsi. Helpommallakin voi selvitä. Ihan itse leikkasit palan rinnastasi ja teit olosi niin epämukavaksi, että puhuit hölmöjä.”

-Entäs jos tänään olisikin se päivä, joka ottaa isoon halaukseen, ei syylistä, eikä kirjoita mitään listoja? Haloo! Tuolla nukkuu seitsemän kuukautinen vauva. Anna sen väsymyksen olla ja tulla.

On mahtavaa, että haluat löytää sen voiman, jolla viet itseäsi eteenpäin. On mahtavaa, että haluat kohdata ne tunteet, jotka ovat koko elämäsi odottaneet ulospääsyä ja syövyttäneet syvää haavaa. Vaikka avohaavat tuntuvat pahalta, ne paranevat kyllä. Lopputulos on kaunis, kestävä, pitkäikäinen ja säteilevä. Sellainen sinä olet. Vain epämukavuusalueella voi kehittyä. Sinä selviät kyllä.

Muutoksia tapahtuu. Tämä kaikki on niin kaunista ja lempeää sekä samalla niin raakaa ja lohdutonta.

Tärkeintä on se, että tiedät, että nämä päivät menevät ohitse. Ne eivät livu lempeästi, vaan matelevat raastaen. Mutta kun ne menevät, on huominen kirkkaampi. Sinä olet vahvempi, empaattisempi, lempeämpi ja ymmärrät enemmän.

Keskustelen siis itseni kanssa joka aamu ja tiedän joitakin keinoja, joilla saan oloni helpommaksi ja pääsen eteenpäin. Ihmisen on vaan niin helppo juuttua haitallisiin käyttäytymismalleihin. Vaatii ponnisteluja ja ennen kaikkea halua vaihtaa ne paremmaksi, mutta tiedän, että minusta löytyy kaikki se voima ja potentiaali. Itseasiassa se puskee melkein ihosta läpi ja huutaa ”Täällä olen!” Se on jopa vaikea pitää piilossa, mutta välillä tuntuu, että niin on suotavampaa. On parempi olla hiljaa, eikä nyt ainakaan innostuneena kiljua voimasta ja potentiaalista. Tai niin joku minussa yrittää uskotella itselleni. Kalmaa ja kurjuutta kaipaava puoleni on välillä sitkeä sanomisissaan.

Opettelenkin siksi puhumaan itselleni lempeästi ja niin kaikkien muidenkin pitäisi. Puhua sekä minulle, että itselleen lempeästi.

Tiedän myös, etteivät kaikki halua edes ajatella koko asiaa – haitallisia käyttäytymismalleja, lempeyttä ja sen sellaista – tai koe siihen tarvetta. Ja minä taas en tiedä kuinka siihen tulee suhtautua.

Koska. Koska eivät kaikki päivät tai viikot ole kovin helppoja. Kenelläkään tai ei ainakaan minulla. Potentiaali ja voima piilottelevat rappukäytävässä ja kun asuu rivitalossa, on välillä vaikeaa tietää mistä niitä lähtisi etsimään. Kun tarpeeksi kauan aikaa märehtii, huomaa, etteivät ne kuitenkaan kovin kauaa jaksa piilotella, vaan kurkkivat jo alaovesta uteliaina. Tehtäväkseni jää vain napata ne mukaani ikuisuudelta tuntuneen metsästämisen jälkeen.

Tiedän, että ne ovat taas lähellä, sillä viimeistä keskustelua on positiivinen, lempeä, säihkyvä ja voimakas puoli jo alkanut hallinnoida. En aio kuitenkaan teipata sen kalmaa ja kurjuutta kaipaavan puolen suuta kiinni tai tehdä sille lobotomiaa. Pidän vain paremman puolen enemmän äänessä. Molempia puolia nimittäin tarvitaan, jotta keho ja mieli pysyvät tasapainossa.

Nyt kun putoamisesta johtuneet askelmat on taas saatu kiinni, otan askeleen eteenpäin ikiomalla polullani. Sillä, joka on tarkoitettu vain minua varten ja joka on tärkein elementti omaa elämääni ajatellen.

Mutta elämä ei ole yhtä putoamista ja putoamisen jälkien korjailemista, sillä joka kerta kun astuu epämukavuusalueelle, on mahdollista oppia lentämään.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Prev Post

Kestotalouspaperi

9 toukokuun, 2019

Next Post

Myllypuron luontopolku, lehti, havut

Myllypuron luontopolku - kunhan vain osaamme katsoa lähelle!

30 toukokuun, 2019