Olgan Farmilla olo on onnellinen!

heinäkuu 25, 2016Emmi-Riika
Blog post

Eräs ystäväni (KLIK KLIK!) heitti ilmoille ajatuksen Kotieläinpiha Olgan Farmilla vierailusta. Tartuin tietenkin syöttiin, sillä olimme Lintubongarin kanssa puhuneet pihasta jo aiemmin, ja ajattelin sen tuovan iloa myös Pisaralle, joka on tähän mennessä tehnyt lähempää tuttavuutta vain kissojen ja koirien kanssa. Mahdollisuus nähdä aasi, hevosia, kilejä, lehmä, alpakoita ja pupuja sai meidät starttaamaan auton ja ajelemaan noin 30 kilometrin matkan Iittiin.

Kotieläinpiha Olgan Farmi toivotti meidät iloisesti tervetulleeksi jo portilta ja viimeistään syötyäni kuohkean ja herkullisen vadelmamustikkapullan, joka oli juuri tullut uunista (Ruoka ennen kaikkea!), tiesin eläväni niitä kesän parhaita hetkiä. Olgan kahvilan tunnelma on samaan aikaan huolettoman maalaisromanttinen, harkittu, rento ja kotoisa. Pihalla kahvia juodessamme mietin, että olemmekohan pudonneet kaninkoloon ja päässeet seikkailulle ihmemaahan.

 

Moikkasimme ensin Rosita- lehmää ja pässejä, jotka tulivat aitauksen reunalle kerjäämään rapsutuksia ja selvästi nauttivat ihmisten huomiosta. Rosita näytti vielä ennen lähtöämme villin luonteensa ja elämänilonsa juoksemalla tarhassaan niin, että pässien oli parempi pysyä pois tieltä.

Pikku-kilien tarhan luona Mini kikatti ääneen, kun yksi niistä tuli aidan viereen ja työnsi päänsä sen toiselle puolelle saadakseen lisää ruohoa. Erityisesti kilien kohtaaminen sai hymyn Pisaran huulille, vaikka hän suhtautuikin pienellä varovaisuudella niiden koskettamiseen. Niin kai sen kuuluu mennäkkin, että ”kollegat” kunnioittavat toisiaan.

Tilalla oli myös pieni lampi, jonka rannalla hopeanharmaa aasi ja eräs töpöhäntäinen poni hengailivat meidän saapuessa paikalle. Lapset pääsevät myös ratsastamaan ponilla vain kahden euron hintaan. Suhtaudun kavioeläimiin kunnioituksella ja ehkä pienellä pelolla, mutta tilalla vapaana käyskentelevät kaviolliset olivat niin kilttejä, että taisin vähän rakastua Kingo- aasiin, koska kamerani oli täynnä sen kuvia. Kingo edestä, Kingo takaa, Kingo istuu ja Kingo makaa <3 Ja tietenkin jonkin asteisena laktivistiäitinä meinasi sydämeni sulaa, kun varsa työnsi päänsä tamman vatsan alle ja alkoi imeä maitoa. Arvostin myös lastenhoitohuonetta pienessä aitassa.

Eläimien käyttäytymisestä huomaa, että ne ovat onnellisia ja hyvin hoidettuja. Jos joskus olet yrittänyt kuvitella minne eläinystäväsi ovat joutuneet jättäessään sinut yksin, muttet ole onnistunut, on paikka näkemisen arvoinen – maanpäällinen sateenkaarisilta.

 

 

Tilalla on ujojen ankanpoikien lisäksi myös komea ja värikäs kukko kauniine kanoineen, unohtamatta kahta veikeää alpakkaa ja pörröisiä pupuja. Farmilla oli niin elämyksellistä, että kamerani oli tupaten täynnä kuvia ja jouduin poistelemaan huonoimpia kesken reissun, enkä pysty millään kertomaan teille kaikkea.

Päivän yksityiskohta oli pääsymaksua vastaan saadut tarrat, jotka liimattiin vaatteisiin. Suosittelen ehdottomasti jokaiselle lapsiperheelle vierailua valloittavalle farmille, sillä kuuden euron pääsymaksu  per henkilö on mielestäni vähän verrattuna siihen millaisen elämyksen tilalta saa. Me saimme kolme lippua kahden hinnalla, sillä alle yksivuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Viivyimme tilalla kolme tuntia ja aikaa olisi varmasti mennyt enemmänkin mikäli Pisara olisi ollut vähän vanhempi ja jaksanut leikkiä pidempään. Tilalla oli leikkipaikat sekä sisällä että ulkona. Ennen lähtöämme päätti poni vielä ilahduttaa meitä kurkkaamalla kuusen alta.

Kotieläinpiha Olgan farmi on kuin iloinen satu täynnä yllätyksiä. Sivua saa kääntää monta kertaa ilman, että pitkästyy ja lopussa tekisi mieli lukea koko kirja taas uudestaan. Täydelliset sadut eivät synny itsestään.Vaikka miljöö on huoleton ja olo rento, huokuu kaikkialla rakkaus ja äärettömän kova työ.

Olgan farmilla olo on onnellinen!

P.S. Olgan farmi löytyy myös facebookista KLIK! ja netistä KLIK! Sieltä selviää aukioloajat, ajo-ohjeet ja kaikki muu tarvittava.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Prev Post

Kaikki aikuiset ovat joskus olleet lapsia...

heinäkuu 23, 2016

Next Post

Kiitos!

heinäkuu 27, 2016