Aurinkoinen kanakastike kurkumalla ja kesäkurpitsalla

elokuu 13, 2018Emmi-Riika
tiiPii, kurkuma, kanakastike
Kanakastike, kurkuma, kesäkurpitsa

Yhtenä päivänä, kun työni loppui aikaisin, kannoin kanakastikkeen pöytään. Olen sitä mieltä, että työni loppuu aina aikaisin, sillä ilta ei edes kerkeä pimetä ennen kuin saavun kotiin. Loppukesän auringossa söimme Pisaran kanssa samalta lautaselta kanaa ja riisiä. Poimimme herneet ja salaatit pihalta ja nautimme raikkaasta ilmasta.

Perus kanan ja riisin, arkeakin arjemman arkiruoan, pelastaa kurkuma ja kesäkurpitsa. Itse käytän sitä, joka löytyy Foodinin pienestä paperipussista. Tykkään kasviksista isoina paloina ja paprika sekä kesäkurpitsa onkin suosikkejani kanan kanssa, jos kyllästyn parsakaaliin. Jotain rousketta siellä seassa pitää olla.

Taapero, salaatti
Kanakastike, kurkuma, kesäkurpitsa

Kiireisimmät söivät sormilla, kun kyllästyivät välttelemään lusikalla paprikoita ja kesäkurpitsoja. Olen ahkerasti vauvasta asti syöttänyt jälkikasvulleni kasviksia, mutta nyt vasta kolmen korvilla on nirsous iskenyt. Se tarkoittaa, että tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsat saavat aikaan hyin. Salaatti ja kurkut menevät onneksi vielä hyvin, joten täydellisen katastrofin aineksia ei vielä ole ilmassa.

Herneistä olemme olleet niin ylpeitä, vaikka niitä ei ole ollut kuin muutama. Ne ovat niin makeita, että ne voi syödä kuorineen päivineen. Parempi puoliskoni kutsui niitä onnettomiksi – loukkaannuin niiden puolesta.

Herne, omapiha
Herne, taapero

Ja vielä resepti jakoon.

Aurinkoinen kanakastike kesäkurpitsalla ja kurkum

Esipaista kanat ja lisää pilkotut kesäkurpitsat ja paprika.

Lisää sekaan myös herkkusienet ja pähkinät.

Valuta kaurakerma (2,5dl) kanan ja kasviksien joukkoon. 

Mausta kurkumalla, ehkä ripauksella himalajan suolaa ja currylla

Riisin lisäksi lisukkeena voi tarjota salaattia, herneitä ja vaikka kurkkua.

Helppoa ja yksinkertaista!

pyykit, TiiPii
Teepero, TiiPii

Koko aterian kruunasi aurinkoinen keli ja tuulessa hulmuavat pyykit, joissa Pisara leikki piilosta. Ja niin, kastikkeen nimi tuli siitä, että kurkuma värjää kaiken keltaiseksi kanasta ja keittiöpyyhkeestä lähtien.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Prev Post

Sinne meni kesä ja Meripäivät!

elokuu 11, 2018

Next Post

Asuntomessut Kouvolassa 2019 – Mitä pioneeripuisto tarjoaa pienten lasten vanhemmille?

elokuu 21, 2018