Asuntomessut Kouvolassa 2019 – Mitä pioneeripuisto tarjoaa pienten lasten vanhemmille?

21 elokuun, 2018Emmi-Riika

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Kouvolan asuntomessujen kanssa.

Asuntomessut, Kouvola, Pioneeripuisto

On aika taas jatkaa unelma-asunnon rakentamista. Sitä, jossa on isot ikkunat ja jossa levoton sieluni ei enää etsisi mitään. Muistatte ehkä, että sisätilat ovat jo melkein olemassa pientä hiontaa vailla ja nyt on aika miettiä miksi pioneeripuisto olisi oiva kohde talon rakentamiselle.

Pioneeripuisto – Ei ollenkaan hullumpi paikka asettua aloilleen

Asuntomessut, Kouvola, Pioneeripuisto
Asuntomessut, Kouvola, pioneeripuisto

Joskus Kouvolan vuokra-asuntoja katsoessani, olen kiinnittänyt huomiota Hakuntiellä seisovaan vanhaan kasarmirakennukseen ja melkein muuttanut sinne. Onhan rakennus upeannäköinen pienine parvekkeineen ja yhtenä päivänä ajaessani sen ohitse, näin itseni istumassa parvekkeella ja lukemassa kirjaa. Mielikuva oli niin vahva, että nostin jalat auton kojelaudalle ja ikään kuin huljuttelin varpaitani raikkaassa ilmassa. Testasin miltä tuntuisi nostaa jalat parvekepöydän päälle ja nauttia historiallisesta miljööstä. Sadekaan ei haitannut, pioneeripuisto ei olisi ollenkaan hullumpi paikka asettua.

Kohta kahden lapsen äitinä arvostaisin tietenkin alueen lähistöltä löytyviä palveluja; päiväkodit, koulut, lähikaupat ja urheiluhallit, kun sijaitsisivat kävelymatkan päässä. Vaikka toisinaan ajattelen sieluni kuuluvan metsän keskelle ja merenrantaan, arvostan kuitenkin elämän helppoutta ja jollain tavalla visuaalinen silmäni sykkii myös modernille arkkitehtuurille, jota asuntomessujen on luvattu tarjoavan.

Luontoyhteys on paras perintö lapselle

Asuntomessut, Kouvola, luontoyhteys
Asuntomessut, Kouvola, Pioneeripuisto

Toisinaan olen hiukan huolissani siitä, että miten lapseni tulee kokemaan itsensä osaksi luontoa. Olen kuitenkin itse saanut koluta metsiä ja hiekkateitä pienestä pitäen ja tiedän, että lainehtivan sydämeni takana kasvaa tummanvihreä kuusimetsä, jonne on mukava mennä piiloon, kun maailma ahdistaa. Entä jos lapseni sielunmaisema valetaan Kouvolan pahamaineisesta betonista?

Mutta kuten kaikki Kouvolaa arvostavat tietävät, ei Kouvola ole rakennettu pelkästä betonista, vaan silläkin on vihreä sydän. Pioneeripuiston metsäalue ja Kymijoen läheisyys tarjoavat hyvät ulkoilumaastot sekä marjat ja sienet melkein takapihalta poimittuna. Luulen siis, että mahdollisuudet luonnonarvostamiseen voisivat syttyä Pioneeripuistossa ja kuka tietää kuinka pitkälle Kymijoelta aloitettu melontareitti loppujen lopuksi luonnon ystävän saattaa? Suuret seikkailut on hyvä aloittaa turvallisista lähtökohdista.

Unelmakoti rantakortteliin?

Asuntomessut, Kouvola, Pioneeripuisto
Asuntomessut, Kouvola, pioneeripuisto

Kävin 3D- matkalla alueella ja tarkastelin tonttien sijaintia. Paras paikka talolleni olisi tietenkin rantakortteli joen laitamilla. Sieltä hipsisin kuuntelemaan joenkuohuntaa aamuisin ja starttaisin taas juoksuharrastukseni eläväksi. Siellä kävelisin tulevan vauvani ja taaperoni kanssa ja saattaisin joskus jopa unohtaa meri-ikävän jokea katsellessani. (Nyt raskauden aikana siitä juoksemisesta ei kerta kaikkiaan ole tullut yhtään mitään).

Toisaalta taas paja-aukion ydin (josta kaikki tontit ovat tietääkseni varattuja) olisi oiva paikka asua lapsiperheen näkökulmasta katsoen. Katupuistossa voisi ulkoilla, pelata ja järjestää puutarhajuhlia, joissa soisi iloinen musiikki ja kaikilla olisi hirveän hauskaa. Ja kun juhlien aika oikeasti olisi, jumiutuisin varmaan vahingossa neljän sinän sisään ompelemaan tai sisustamaan. Ehkä tyttäreni ei kuitenkaan vaan kertakaikkiaan voisi pysyä sisällä ja niinpä raahautuisin heidän perässään ulos ja ihmettelisin, että miksi ihmeessä meinasin jäädä sisään, kun ulkona juhlitaan.

Alueella on viisi erilaista korttelia, jonne talot rakentuvat. Sillä välin, kun minä täällä blogissa rakennan vielä toistaiseksi kuvitteellista unelma-asuntoani, ahkeroivat Pioneeripuistossa ihmiset oikeiden talojensa kimpussa ja tästä linkistä pääsetkin seuraamaan rakennuttajien blogeja.

Asuntomessut, Kouvola, Pioneeripuisto

Ainiin, ainut asia mikä tässä kesässä jäi kaihertamaan oli se, etten ehtinyt asuntomessuille Poriin, joten nyt jään odottelemaan milloin liput 2019 messuille tulevat myyntiin, sillä ensi vuoden messuja en aio missata!

Vaikka unelmanitaloni ei rakennukkaan ensi vuonna asuntomessualueelle, aion käydä taas etsimässä inspiraatiota Kouvolan asuntomessuilla. 

Nähdään siellä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Prev Post

Aurinkoinen kanakastike kurkumalla ja kesäkurpitsalla

13 elokuun, 2018

Next Post

3 asiaa raskauden viimeiseltä kolmannekselta

14 syyskuun, 2018