5 faktaa minusta – extended edition

5 huhtikuun, 2019Emmi-Riika
Blog post

Nyt kun TiiPii on taas saapunut uuteen paikkaan olisi asiallista esitellä kirjoittaja. Blogeissa ja Instagramissa on kiertänyt 5 faktaa minusta haaste ja ajattelinkin kirjoittaa tänne blogiin laajennetun version haasteesta ja samalla esitellä itseni. Joten nyt, faktat pöytään.

/\ Olen kahden tytön äiti.

Isompi lapsistani on melkein 4- vuotias ja pienempi puoli vuotias. Pidän lapsia merkittävimpinä asioina elämässäni ja he ovat opettaneet minulle paljon. Yritän kasvattaa heitä, mutta he kasvattavat vähintään yhtä paljon minua. Äitiys on saanut sisälläni palavan kipinän roihuamaan ja mikä ennen oli ”ihan sama” on nyt paljon merkityksellisempää. Muusani inspiroivat minua olemaan se kuka olen ja olenkin pienille sparraajilleni kiitollinen potkusta oikeaan suuntaan.

En silti ajattele, että he ovat tulleet tänne minua varten, vaan ajattelen, että he ovat tulleet tänne kulkemaan omia polkujaan. He eivät ole minulle mitään velkaa ja toiveeni on, että heistä tulee onnellisia, vapaita, itsenäisiä ja empaattisia aikuisia.

/\ Minulle kosmetiikassa ja siivousaineissa vähemmän on enemmän.

Olenkin elänyt pian kolme vuotta minimalisoiden kemikaalikuormaani. Siivoan vedellä, etikalla ja eteerisillä öljyillä, mutta siitä lisää joskus toiste.

/\ Näen kauneutta kaikkialla ja usein olen suunnattoman iloinen, että saan olla osa tätä kaikkea.

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että myös pienet maailman murheet saavat mieleni myrskyämään keskimääräistä enemmän, vaikka toisinaan kyllä epäilen, että kyllä muidenkin mielet myrskyävät. Kaikki eivät vaan kerro sitä.

Äitiys on myös herättänyt itselläni kiinnostuksen hyvinvointiiin ja mitä syvemmälle itseeni pääsen, sitä vapaammaksi tunnen itseni. Se on toisaalta vähän rankkaa ja aika pelottavaakin, mutta se valo jonka varjojen kohtaaminen sytyttää on jotain sellaista, jota en vaihtaisi edes kasaan timantteja.

/\ Sisälläni asuu ainakin punkkari, hippi, intiaani, ummikkomummo ja moderni nainen.

Punkkari saattaa esimerkiksi sanoa: ”Nenäkoru ois aika v****n cool!”

Mummo: ”Se olisi pitänyt ottaa 10 vuotta sitten. Nyt se on enää noloa!” (luiden kolinaa ja epämääräistä natinaa)

Moderni nainen: ”Hei, itsensä ilmentäminen on voimaannuttavaa missä iässä tahansa. Ei nenäkoruun tarvita kenenkään lupaa. Missä pallossa sinä ummikkomummo olet kasvanut?” (oikeasti moderni nainen ymmärtää, että ummikkomummo on elänyt toista aikaa, mutta mittarin noustessa punaiselle, saattaa tapahtua lipsahduksia. Ja onhan ummikkomummo vähän rasittava ja samaan aikaan hirveän suloinen.)

Hippi neuvottelee saadakseen sovun edellisen kolmen välille, askartelee rauhanmerkkiä ja tuntee vähän sääliä ummikkomummoa kohtaan. Se tietää, että nenäkoru tulee jos on tullakseen.

Intiaani taas seuraa viettejään ja  tietää, että on tärkeämpää kerätä kasveja, joilla ruokitaan mieltä pysymään virkeänä ja positiivena.

Elä nyt sitten niiden kanssa sovussa. Toisaalta hyvä, että niitä on noin monta niin voi tarpeen tullen päästää juuri sen henkilön ääneen, jota sillä hetkellä tarvitsen.

/\ 35 on onnennumeroni ja olen varma, että ensi vuonna tapahtuu jotain maailmaa mullistavaa.

Numero tulee siitä, että pelasimme aina pienenä rulettia ja 35 sattui olemaan sopivasti reunassa kaiken keskellä. Voitin sitten kerran yökerhossa onnennumerollani 35 euroa ja olen siitä lähtien ollut varma, että suurempi potti on vasta tulossa.

/\ Mielestäni minun kuuluisi asua merenrannalla.

Olen aika varma, että päädyn sinne jossain vaiheessa elämääni. Nyt on kuitenkin hyvä näin. Pitää ensin vähän soudella.

/\ Ajattelen, että saan j0kaiselta tapaamaltani ihmiseltä jotain mukaan.

Ja opin siitä millainen haluan tai en halua olla.

/\ Tykkään liikunnasta.

Erityisesti sirkuksesta, joogasta ja akroilusta ja olenkin työskennellyt useamman vuoden lasten liikunnan parissa. Sirkusohjaajana pääosin.

/\ Tykkään myös visuaalisuudesta ja itse tekemisestä.

Sen takia täällä TiiPiissäkin on taidelaatikko. Viimeksi sieltä löytyi ompelukone, mutta se sisältää paljon muutakin. Laatikosta löytyy kamera, kyniä ja vähän kimalletta. Yritän taikoa sinne myös saumurin ja piirtopöydän. Toinen niistä ilmestyy sinne kohta!

/\ Ja viimeisenä. Olen oppinut, että mikään ei koskaan tule valmiiksi.

Keskeneräisenä on kivaa elää.

Jos haluat tietää minusta jotain lisää niin kysy nyt ihmeessä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Prev Post

Valo, kalasääksi, Erik Bruun

Valoa näkyvissä!

31 maaliskuun, 2019

Next Post

Siitä tässä on kysymys – Vapussa ja muussa

4 toukokuun, 2019